Unborn 8.0 Pink Pointer

Wednesday, November 24, 2010

pinjam 3 minit je utk baca lawak ni.

Suatu hari pada masa Sembahyang jumaat yang dihadiri oleh lebih kurang 1 000 jemaah, tiba-2 masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam. tak nampak apa cuma dua biji mata dan membawa machine gun. lalu salah seorang lelaki tu bertempik "Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu" Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para jemaah itu utk menyelamatkan diri. daripada jumlah yang 1 000 tadi tu hanya tinggal lebih kurang 20 orang sahaja yang masih berdiri di tempat masing-2 termasuk Pak Iman. Lelaki yang bertempik tadi segera membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata: "Ok Pak Iman, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak Iman mulakan sembahyang Jumaat" Lalu kedua lelaki tersebut berpaling dan meninggalkan jemaah.

Macam mana? adakah anda rasa lawak dgn cerita di atas? selain terhibur anda fikirkanlah...


"Lawakkan, dari 1 000 org yg mengaku dia Islam hanya 20 yg betul-betul BERIMAN... "

"Lawakkan, berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila menghadapi bahaya. kedua lelaki hanya membawa machine gun. dtak kata pun nak bunuh. tapi generasi sekarang amat lemah. baru kena ugut terus lari lintang pukang. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi."

"Lawakkan, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja. tu pun bila time sembahyang jumaat. tunjuk muka kat org kampung. ada tu lagi dashyat setahun 2 kali aje. bila time sembahyang raya."

"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit dalam al Quran."

"Lawakkan, berapa ramai yg percaya dunia hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba mengejar dunia"

"Lawakkan, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend bejam-jam tapi nak berdoa kepada ALLAH? alahai.. tak cukup masa :(

Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau note yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama Lawak kan??? Kenapa? gelak tu kan realiti..

tapi yg paling lawak sekali.. berapa orang yang lepas baca benda ni akan sampaikan kat orang lain? berapa orang yang akan buka thread ni untuk luangkan masa membaca? berapa banyak???? Wallahualam. Sebarkanlah. tak perlu minta izin dah :)

No comments:

Efy Eezad Officially Blogspot © 2014