Unborn 8.0 Pink Pointer

Monday, February 6, 2012

homework ?

okay, 

izinkan saya potpet sebentar sebelum saya melangkahkan kaki ke suatu tempat bagi menyiapkan kerja rumah :)

saya ..... saya ...... saya ...... ouhh BLANK ! nak cerita pe ni eh ? -.-"

hahh ! hari tu kan, time epiy tengah twittering, tiba-2 je jumpa something says [1997 THE BEST, BOOO 1996]. alahaii dik, tak payah nak Booo Booo batch orang sangatlah. remember, tahun ni awak tu nak PMR ;) what you give you'll get back :)

--------------------next topic----------------------

homework sebabun yop ! tapi, satu pun tak sentuh lagi. busy laa. nak twittering lagi, facebooking lagi, blogging, texting. kan? adoiii -.-" esok dah nak balik hostel. acano ni? such a 'good' attitude kan? yeah, amalan yg semestinya tidak boleh dijadikan tauladan ;)

ni baru separuh daripada homework yg berlambak tu -.-"

okay, lunch time. then, siapkan homework ! kpaii -.-"


# alamakk, hujan pulak. kalau tido, best ni :/


*epiy suka orang yg TALK TALK dekat Fibox epiy tu. sbb, nt senang nak usha balik ;)

Sunday, February 5, 2012

salam maulidurrasul.

assalamualaikum. hai semua :)


firstly, thanks visiting ! :)


secondly, salam maulidurrasul ! korang pergi perarakan? apa? pergi? untunglaa, dapat pahala. epiy tak pergi pun. takde orang nak bwk :( takpe la, selawat kat rumah pun boleh kan. korang selawat bebanyak tau ! 


thirdly, korang jgn lupa tengok video kat bawah ni. sedih. tak rugi pun tengok. rugi kalau korang tengok video yang tak berfaedah kat youtube tu :)




beruntungkan siapa yg pernah bermimpi berjumpa Rasulullah SAW? kita bila lagi? kalau diizinkan Allah, insyaAllah. ikhtiar kita, banyakkan ibadah dan doa. siapa tak nak jumpa Rasulullah kan?


sayang rasulullah? mestilah sayangkan? okay, jom selawat :)


صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ



يَا نَبِيْ سَلاَمٌ عَلَيْكَ
يَا رَسُوْل سَلاَمٌ عَلَيْكَ
يَا حَبِيْبُ سَلاَمٌ عَلَيْكَ
صَلَوَاتُ الله عَلَيْكَ

أَشْرَقَ الْبَدْرُ عَلَيْنَا
فَاخْتَفَتْ مِنْهُ الْبُدُوْرُ
مِثْلَ حُسْنِكَ مَا رَأَيْنَا
قَطُّ يَا وَجْهَ السُّرُوْرِ

أَنْتَ شَمْسٌ أَنْتَ بَدْرٌ
أَنْتَ نُوْرٌ فَوْقَ نُوْرٍ
أَنْتَ إِكْسِيْرٌ وَغَالِي
أَنْتَ مِصْبَاحُ الصُّدُوْرِ

يَا حَبِيْبِيْ يَا مُحَمَّد
يَا عَرُوْسَ الْخَافِقَيْنِ
يَا مُؤَيَّدُ يَا مُمَجَّدُ
يَا إِمَامَ الْقِبْلَتَيْنِ

مَنْ رَأَى وَجْهَكَ يَسْعَد
يَا كَرِيْمَ الْوَالِدَيْنِ
حَوْضُكَ الصَّافِى الْمُبَرَّد
وِرْدُنَا يَوْمَ النُّشُوْرِ

مَا رَأَيْنَا الْعِيْسَ حَنَّتْ
بِالسُّرَى إِلاَّ إِلَيْكَ
وَالْغَمَامَةْ قَدْ اَظَلَّتْ
وَالْمَلاَ صَلُّوْا عَلَيْكَ

عَالِمُ السِّرِّ وَأَخْفَى
مُسْتَجِيْبُ الدَّعَوَاتِ
رَبِّ إرْحَمْنَا جَمِيْعًا
بِجَمِيْعِ الصَّالِحَاتِ

وَصَلاَةُ الله عَلَى أَحْمَد
عَدَّ تَحْرِيْرِ السُّطُوْرِ
أَحْمَدُ الْهَادِي مُحَمَّد
صَاحِبُ الْوَجْهِ الْمُنِيْرِ

صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد
صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

اَللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ وَبَارِكْ عَلَيْهِ

haa, jgn skip baca pulak. selawat sampai habis kalau nak pahala ;) 


lastly, papaii :)

Saturday, February 4, 2012

pergi Perth, Australia.

weiii ,

epiy happy gila ni. sbb lepas raya nanti epiy pergi Perth, Australia. seronok :)

# raya lambat lg la epiy :/

excited ! first time pergi oversea. epiy pergi under sekolah. pengetua tawarkan 18 orang yg dpt 9A utk pergi sana. alhamdulillah, epiy dpt pergi. fyqa, teem, dell, pqah azhar, naqieyz, ummu pun dpt pergi gak :) tapi, kesian kwn epiy sorg ni, tqah. dia dah tulis nama pun, tapi pengetua tak bg pergi sbb nama dia ada kat list budak yg pergi indonesia :( huhu. babai tqah. kau pergi indon :(

mula-2 kan, epiy tak dpt pergi pun Perth tu. sbb list nama tu dah penuh. bak kata pengetua, "already full, not including you !" urghh! sedih gila masa tu. tapi, teem mohon kat pengetua utk spare nama epiy dgn fyqa. last-2, ktorg dpt pergi gak sbb putera ramai tak nak pergi. masa belum dpt pergi tu, call mama, kata tak confirm. mama dgn abah mengamuk. sampai nak jumpa pengetua tokkk. nasib baik dpt pergi. kalau tak, mama dah letupkan bilik pengetua tu kot. 

# alhamdulillah, kalau dah Allah izinkan, apa-2 pun boleh jadi :)

masalahnya skrg, passport tak buat lg. pengetua nak passport tu lepas cuti thaipusam maulidurrasul ni. dia kata, tempat buat passport kat n9 dgn selangor mmg tak bukak. kena pergi KL. urghhh, mengamuk abah taukk. yelah, abah kan tak sihat. so, dia mls la nak pergi KL tu. last-2, abah ckp pergi melaka. sana bukak, hari selasa. hari selasa tu dah la nak balik asrama. acano tu? :/

# terpaksa pergi jugak lah kan -.-

ktorg pergi sana hari raya aidilfitri ketiga kalau tak silap. 5 hari 4 malam. kena bayar RM 2,000. selebihnya tu, kerajaan tanggung. beraya kat oversea - jauh dari family :'/

# naqieyz lagi best. sambut birthday kat sana. perghhh ~


* aku ni mengadap facebook plus twitter plus blog 24 jam. sampai boleh terlewat solat. sepatutnya kat rumah la kena solat lagi awal. sbb tak busy. ni tak, haih -.- kalau la dekat sekolah mcm ni jugak, rasanya penuh nama Noor Efifah je dekat list lewat solat :( berubahla epiy ~

lewat gate. tension!



woahhh :) blog aku? yekkkk >,< jambu je. geli pulak aku tengok.

# tak nak mengaku suka pink sebenarnya :p


hari ni, serius ! penat gila. smlm, aku tidur pukul 2 pagi. sbb ? basuh baju, iron baju, homeworking ==' nangis-2 aku mlm tadi. tension !


# homeworking? okay, diam !


pagi tadiii ! urghhh ! first time aku lewat gate since aku masuk smap tau tak??? perghh, serabut gila doh ! ==' tapi, kira aku bernasib baik jugak lah hari ni sbb aku tak payah masuk kelas. kalau masuk kelas jugak tadi, mmg tak boleh belajar kot. nasib baik la cikgu shamsuri suruh aku key in maklumat pelajar, 4 Al-Batani. dari pukul 7.30 pagi aku start buat, pukul 12.30 tengah hari baru siap. non-stop. lama kan? penat >.<


# bersyukur tau tak sebenarnya sbb tak payah masuk kelas :p


----------------------------------------------------------------------------------------


pernah tak korang rasa korang dah banyak tolong kawan-2 korang. bila diorang sedih, korang dekatkan diri dgn diorang, dengar masalah diorang. tapi bila korang sedih, takde sape nak dekat dgn korang.


# yeah, terjadi dekat aku smlm :')


so, secara tiba-2 je aku rasa nak bagi ni :-


tak salah kita korbankan kebahagiaan kita demi kebahagiaan orang yg kita sayangi. kalau kita sedih, kita masih ada Allah tempat mengadu :')


# pengorbanan pada orang yg kita sayang merupakan satu kebahagiaan pada hakikatnya :)


time to sleep. good night. sweet dream :)




Efy Eezad Officially Blogspot © 2014