Unborn 8.0 Pink Pointer

Friday, December 2, 2011

Siapa Rara Zikry?

hoh, dah lama tak update blog. hari ni , dpt cerita pasal Rara Zikry. so , wanna update about her.

act , tak pernah tahu pun siapa Rara Zikry ni. masa tengah godek-2 FB tadi, terjumpa pulak cerita pasal Rara dekat satu page ni. nak tau jugak siapa dia ni. so, epiy google la :) 

berdasarkan cerita dekat blog-2 lain, dia ni orang-2 biasa je (means bukanla artis) :) cerita pasal Rara ni dah lama tersebar. dah banyak kali masuk tv (berita, nona, WHI). 

jumpa pasal kisah Rara ni pun kat kawan-2 dia , 

"On that date, 19th March 2010, Lanie, Rara and kawan-kawan yang lain plan nak spend time together. biasala hujung minggu. Ada yang pergi camping, ada yang pergi shopping, ada yang pergi clubbing, but they choose to go for cycling. Diorang pergi kat area Mahkamah Shah Alam. Diorang pon enjoy cycling kat situ. Out of sudden masa tengah have fun, Rara terduduk and sesak nafas. Yes, diorang sedia maklum tahu yang Rara ada asthma, dan mungkin ni asthma attack yang normal. Rara minta hantar dia pergi hospital terus sambil tahan sesak nafas tu. Masa kelam kabut tu, Lanie suruh kawan dia ambil kereta while Lanie tanya Rara nak dia buat CPR tak memandangkan Lanie tahu how to do it. Tapi Rara cakap tak payah and terus ulang minta hantar dia kat hospital. Masa dalam kereta Lanie sempat cakap-cakap lagi dengan Rara but then, Rara diam and mulut dia dah berbuih-buih. Sampai je hospital, doktor cakap dia dah koma. Lanie cakap doktor tu rasa masa dalam kereta dah kena dah..."

Rara menghidap penyakit Hypoxic Ischaemic Encephalopath iaitu kecederaan otak disebabkan kekurangan oksigen kesan daripada sesak nafas. Sejak dia sakit, bertalu-talu masuk timeline minta donation for Rara Zikry :( sedih bila search kat youtube , google pasal Rara Zikry :(

pagi tadi terjumpa pulak berita ni kat FB,

Assalamu'alaikum beloved Rara Zikry's FB friends. Sad to say that Rara left us today, December 1st Dec at 10 pm at Sunway Medical Center. Jenazah berada di 90, Jalan USJ 6/2B Subang Jaya. Jenazah Akan dibawa Dari rumah ke masjid SS 19 Subang Jaya dalam pukul 8 pagi Dec 2. Insya Allah jenazah Akan disempurnakan Dan akan dikebumikan sebelum solat jumaat. On behalf of the family, thank you for the condolences, Doas and contribution. Semoga ALLAH swt bless her soul, forgive her sins, make her grave a garden and grant her the highest level of paradise. May ALLAH grant her eternal peace and may her soul be placed amongst the pious and chosen believers. Amin.



Takziah buat family Rara. Al-fatihah.



p/s : rasanya tak perlu kot epiy upload gambar-2 arwah memandangkan arwah pun dah pergi menghadap Ilahi. sama-2 kita doakan semoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan orang beriman. amiin :')



INGAT ! 
penyakit boleh datang bila-2 -.-

No comments:

Efy Eezad Officially Blogspot © 2014